1. Anemia este a doua boală în lume ca incidență, după caria dentară – Este vorba, în special, de anemia feriprivă, cea caracterizată prin carența de fier. Alimentele care se consumă în zilele noastre sunt procesate în marea majoritate, astfel substanțele nutritive sunt extrase și înlocuite cu altele care sunt calorice, dar nu sunt nutritive. Mai bine spus, ne îngrășam dar nu ne vitaminizăm.
2. Creierul bărbatului este diferit de cel al femeii – Cercetătorii susțin că, creierul bărbatului este destul de diferit de cel al femeii, deși în mare parte se aseamănă. Diferă, totuși, procesele de memorie, unele reacții, controlul cerebral al bioritmului hormonal și organic, precum și comportamentul.
3. Unele dureri de cap pot fi produse de afecțiunile colonului – Afecțiunile colonului pot duce la toxifierea organismului, ceea ce se poate manifesta și prin dureri de cap, alături de alte manifestări locale. Pentru a evita aceste neplăceri, este recomandat să se mănânce sănătos, să se evite preparate prajite, conserve, mezeluri, practic să se consume ceea ce se poate găti în casă din produse naturale, evitând total semipreparatele.
4. Deshidratarea poate provoca dureri de cap – Câți dintre dumneavoastră beți cei doi litri de apă pe zi? Și câți dintre dumneavoastră vă plângeți de dureri de cap? Deshidratarea duce la variații ale tensiunii arteriale, astfel că mai puțin sânge – prin căderea catității de apă din organism – va duce la scăderea tensiunii în vase. La nivel cerebral, hipotensiunea duce la apariția durerilor de cap.
5. Neuronii se regenerează – Există o teorie veche care spune că neuronii nu se regenerează. Din fericire, însă, studii de specialitate din ultimile decenii au venit cu vești bune: neuronii noștri se regenerează, dar la câteva decenii, de aceea se consideră că un neuron afectat la 40 de ani, de exemplu, nu se mai regenrează, pentru că nu mai apucă. Sportul crește cel mai mult rata de regenerare a neuronilor. Neuronii olfactivi se regenereaza mult mai rapid, la două săptămâni.
6. Atunci când mințim, diametrul pupilelor se modifică – Pupilele se dilată atunci când cineva spune o minciună, ca efect al creșterii cantității de adrenalină în organism. Acest factor depinde de gravitatea minciunii. Micile ,,minciunele” nu vor duce la dilatarea pupilelor…
7. Munca intelectuală este mult mai obositoare decât cea fizică – Dacă după o zi de muncă fizică vă reveniți cu o mâncare bună și un somn de 12 ore, după o muncă intelectuală de numai 8 ore pot fi necesare chiar zile pentru a vă reveni – revenirea intelectuală depinde foarte mult de starea de spirit a fiecăruia, de optimism, dar și de exercițiile fizice, somn și dietă.