Acestea sunt partile specifice incluse in brazi de Craciun artificiali, ce imita brazii naturali cat mai bine.
Bradul de Craciun cu o semnificatie generalizata pentru lume, in raport cu o traditie in ceea ce priveste decorarea sezonului de Craciun. Acest decor de Craciun reflecta bucuria care asteapta vestea buna, sarbatoarea care pentru crestini este cunoscuta sub numele de Ajunul Craciunului, nasterea lui Mesia intr-o iesle din orasul Betleem.
In diferite tari, bradul de Craciun provoaca, de asemenea, o relatie directa cu Mos Craciun, sau popular numit mos Craciun, acel personaj mitic de la care copiii la Craciun, asteapta de la generozitatea lor, regulile de Craciun; fiind pentru acest personaj bradul de Craciun, un instrument folosit astfel incat in el sa se odihneasca cele mai frumoase cadouri pe care familia le impartaseste in numele sau, mai ales pentru cei mici care in decembrie asteapta jucariile mult asteptate.
Lista de parti ale bradului de Craciun
Bradul de Craciun, element decorativ al sezonului de Craciun, simbol al luminii, farmecului, bucuriei si fericirii.
Fiecare dintre partile care o compun, de mare importanta pentru sensul pe care il pastreaza in familii. Luminile prezentei esentiale, pe langa decoratiunile in care figuri precum clopotele, oamenii de zapada, sferele, varfurile, ramurile, panglicile si mai ales steaua nu pot lipsi.
Apoi, principalele parti care alcatuiesc bradul de Craciun si semnificatia lor.
- Suport sau baza: simbol al credintelor si radacinilor casei si sau comunitatii in care se afla.
- Trunchi: reprezinta toti cei care construiesc bradul, este baza noastra.
- Ramurile: reprezentarea tuturor membrilor familiei si a celor mai apropiati fiinte de camin.
- Sfere: comori sau bunuri materiale
- Lumini: simbol al luminii, bucuriei, indrumarii si inspiratiei spirituale.
- Steaua: amplasarea sa in partea de sus a bradului, reprezinta obiectivele familiei si scopul principal al casei in jurul fericirii si bunastarii.
Traditia de a decora brazi vesnic verzi in timpul solstitiului de iarna (cea mai scurta zi a anului, in jurul datei de 21 decembrie) dateaza de la inceputul timpului si a fost descoperita de crestinii care urmau sa evanghelizeze Europa de Nord.
Ca si alte traditii, crestinii au ales sa adopte acest obicei in timp ce il adapteaza la imaginarul evanghelic, asa ca au inceput sa foloseasca aceste conifere pentru a sarbatori nasterea lui Isus.
Daca la inceput acesti brazi au fost decorati cu mere si lumanari, din motive evidente astazi aceasta optiune a fost aruncata, iar ornamentele folosite in brazii de Craciun sunt in principal din plastic, desi exista si alte optiuni.In general, o stea sau un inger este de obicei plasat in partea de sus a bradului artificial, iar momentul plasarii acestui element este unul dintre cele mai placute de copii.
Cel mai raspandit obicei este de a pune cadouri pentru copii sub ramurile bradului in ziua de Craciun. Un moment de mare bucurie pentru toata familia este si cina de Craciun.